Klas Diş Kliniği

Hizmetlerimiz

Ortodonti (Diş Düzeltme)

Ortodonti, uyumsuz, çarpışık diş sorunu yaşayan hastaların tedavisi bu durumun önlenmesi için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kişilerin yalnızca estetik kaygılarına hitap ediyormuş gibi duran bu tedavi aslında doğru çiğneme ve buna bağlı sağlıklı dişler için çok önemlidir.

Ortodontik bozukluklar doğuştan olabileceği gibi uzun süreli yalancı emzik ve biberon kullanımı, tırnak yeme, parmak emme gibi alışkanlıklar da bu duruma sebep olabilmektedir.  Dişlerin yamuk olması, çenenin normalden daha fazla önde veya geride olması durumları mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur.

Erken yaşlarda yapılan müdahalelerle daha kolay düzeltilebildiği bilinse de ortodontik sorunlara her yaşta müdahale edilebilir. Ortodontik tedavide bir başka önemli husus ise tedaviye başlanmadan önce ağızdaki tüm çürük, tartar, plak gibi oluşumlar tedavi edilmelidir. Bu konuda da ortodonstistin sürekli takipte olması gerekir. Klas Diş kliniğimizde diş doktorları ve ortodontistlerden oluşan uzman kadromuzla ordotonti tedavi sürecinizi başından sonuna takip edip tüm işlemleri tek bir merkezde gerçekleştirebilmenizi sağlıyoruz.

Ortodonti

Dişlerde var olan şekil bozukluklarının tel tedavisi ile giderilmesi işlemine ortodonti denir. Diş hekimliğinin farklı bir branşını içerir. Diş ve çene problemleri için uygulanan bir tedavi tekniğidir. Çene kemiğinde meydana gelen sorunların tedavi edilmesi hem zordur hem de uzun sürer. Bu tedavi tekniği sayesinde kalıcı olarak sorunlar giderilebilir. Tel kullanımı ve uzun sürmesi nedeni ile insanlar genellikle yaptırmak istemez. Ancak sonuçlarının kalıcılığı ve başarısı göz önüne alındığında tercih edilmesi gereken bir uygulamadır. Genel olarak bakıldığında işlem süresi 18-36 ay arasında değişiklik gösterir. Ortodonti uzmanları tarafından düzenli kontrol edilerek uygulanır. Tedavi süresinde 2 ayda bir doktor kontrolü uygulanır. 

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Aşamalı olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. İlk olarak ağız sağlığı değerlendirilir. Bu aşamada çürük dişler çekilir ve dolgu işlemleri uygulanır. Kişinin yirmilik dişi çıkmış ise bu diş çekilir. Diş eti sorunlar ve kanamaları giderilir. Dişler detaylı temizlenir. Braketler diş üzerine özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır. Teller braketlerin arasından geçirilir. Dişin son kısmında sabitlenir. Tellere yük verilerek dişler istenilen bölgeye çekilir. Ayrıca ortodonti tedavisi ağrı ve acı oluşturan bir uygulama değildir. Sadece dişlerin üzerine uygulanan kuvvet nedeni ile seans sonrası ilk 1 hafta dişlerde ve çene kemiğinde hassasiyet olabilir. Bu aşamada yiyecekler kesinlikle ısırılmamalıdır. Mümkünse püre halinde yumuşak besinler tüketilmelidir. 

Ortodonti Tedavisi Kimlere Yapılır?

Çene kemiği önde ya da geride olanlar, eksik dişi olması nedeni ile dişlerinin arasında boşluk bulunanlar, dar damak gibi damak sorunu nedeni ile dişleri birbiri üzerine binenler ve diş sayısı normalden fazla olan kişilere uygulanır. Ayrıca ortodonti tedavisinin kime uygulanıp uygulanmayacağına ortodontist gerekli görüntülemeleri yaptıktan sonra karar verir. Bu tedavi tekniğinde öncelik panoramik röntgen görüntülemesini uygulanmasıdır. Bu sayede damak içerisine gömülü olan dişler, çene kemiğinin durumu ve ağız içerisinde bulunan fazla kemik yapıları kesin tespit edilir. Bu veriler elde edildikten sonra etkili bir tedavi yöntemi uygulanabilir. Aksi halde ciddi komplikasyonlar gelişebilir. 

Ortodonti Tedavisi Avantajları

Yeterli sürede uzman hekim tarafından uygulanan ortodonti tedavisi hastalara bazı avantajlar sunar. Diş çarpıklıkları kalıcı olarak giderilir. Kişinin kendi dişleri doğru ve estetik dizildiği için ömür boyu sorunsuz kullanabileceği diş yapısına sahip olur. Çene kemiğinin olması gereken alana konumlandırdığı için yüz hatları daha estetik ve güzel bir boyut alır. Yapılan incelemeler sonucunda diş tedavileri alanında en uygun ve avantajlı tedavi olarak tespit edilmiştir. Öncelik her zaman kişinin doğal dişlerinin korunması olduğu için büyük bir yer tutar. 18 yaşını dolduran kemik gelişimini tamamlamış ve diş sorunu olan her birey bu tedavi tekniğini tercih ederek işlem avantajlarından ömür boyu yararlanabilir. 

Ortodonti Tedavisi Sırasında Diş Bakımı Nasıl Uygulanır?

Tedavi sırasında diş bakımı çok önemlidir. Bu kapsamda; ortadonti tedavisi en az 18 ay sürer. Bu süre zarfında ağız içerisinde braktler, teller ve diş lastikleri gibi yabancı maddeler yer alır. Yemek sonrasında dişlerin temizlenmesi ve bakımı enfeksiyon riskinin engellenmesi ve çürük oluşmaması için önemlidir. Yemeklerden sonra mutlaka dişler fırçalanır. Günde iki defa doktorun tavsiye ettiği ölçülerde ara yüz fırçası ile yine dişler fırçalanmalıdır. Ağız çalkalama suyu ile fırçanın ulaşamadığı alanlardaki bakteriler giderilmelidir.

Doktor kontrolünde diş hekimi tarafından detaylı bir temizlik yapılsa da mutlaka hastalar evde gerekli bakım ve onarımı yapmalıdırlar. Aksi halde tedavi tamamlanana kadar doğal dişlerin çürümesi ve kaybedilmesi sorununu yaşayabilirsiniz. Diş bakımı ve temizliği konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız. 

Ortodonti Tedavisi Fiyatları

Tedavinin süresi, kullanılan braketlerin modeli, hekimin tedavi ücretleri ve tedavi öncesi uygulanan hazırlık aşamaları tedavi fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir. Bu nedenle sektörde çok farklı fiyat teklifleri görülebilir. Porselen braketler metal braketlere göre daha pahalıdır. Ancak estetik görüntüyü önemseyen ve metal braket kullanmak istemeyen kişiler porselen braket tercih edebilir. Teknolojinin gelişmesi ortodonti tedavisinde farklı yöntemler kullanılmasına izin vermiştir. Son yıllarda geliştirilen ve tel tedavisinin uygulandığı kesinlikle anlaşılmayan şeffaf plaklar geliştirilmiştir. Bu plak modelleri şeffaf olduğu için dışarıdan anlaşılmaz. Plak olduğu için çok fazla kuvvet uygulanamaz. Ciddi diş çarpıkları olmayan hafif dereceli ayrıkları olan kişiler için tercih edilebilir. 
 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım