Klas Diş Kliniği

Hizmetlerimiz

Hareketli Protez

Hareketli protez; diş kaybını birden çok dişte yaşayan kişilerin yaşam kalitesini arttırmak için uygulanan bir yöntemdir.  İmplant tedavisine göre daha ekonomik olması, daha hızlı tamamlanması ile öne çıkan hareketli protezler beş çeşite sahiptir. Bunlar;

Klasik parsiyel protez

Hassas bağlantılı protez

Tam protez

İmmediat protez

Diş üstü protezlerdir.

Hareketli protezlerin bir diğer tercih edilme sebebi ise hastanın çene yapısıdır. İmplant tedavisi için gereken yeterli seviyede kemik yapısı olmayan hastalarda eksik dişlerin tamamlanması için hareketli protezden başka bir çözüm yoktur. Bu protezler ağızdaki diğer sağlıklı dişlere tutunan çengel veya tutucularla ağızdaki yerini korur ve konuşurken, yemek yerken rahatsız etmez

Hareketli Protez

Hastaların takıp çıkartabildiği eksik dişlerin görevini üstlenen protez modellerine hareketli protez denir. Eksik diş fonksiyonel ve estetik açıdan insanlara zarar veren bir durumdur. Eksik diş sayısına uygun modeller hazırlanır. Yaşın ilerlemesi ve damaklarda sorun olması nedeni ile tüm dişlerin kaybı ile total protezler hazırlanabilir. Ana dişleri olan kişilere parsiyel protezler ve immedit protezler uygulanır. Zaman içerisinde damak ile uyumunu kaybeden ve hastayı rahatsız eden protez modelleri damak ile tekrar uyumlaştırılabilir. Protezin kırılması ve düşmesi gibi durumlarda tadilat işlemi en fazla 2 gün sürer. Bu sürenin sonunda tekrar sorunsuz bir şekilde protezleri kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Hareketli Protez Nasıl Yapılır?

İlk olarak kişinin damağında bulunan sorunlar giderilir. Enfeksiyon oluşumu diş kayıplarında çok sık karşılaşılan bir durumdur. Enfeksiyon olan kişilerde ilk önce bu durum giderilmelidir. Aksi halde ciddi sorunlar oluşur. Hastanın ağız içi ölçüsü alınır. Damak ölçüsü doğru alınmadığı sürece hareketli protez kullanımı zor olabilir. İşlem sırasında anestezi uygulamasına gerek yoktur. Cerrahi ve invaziv bir girişim olmadığı için anestezi uygulamasına ihtiyaç yoktur. Protez işleminin tamamlanıp hastanın tam anlamı ile kullanmaya başlaması ortalama 1 ay sürer.

Protez uygulaması sonrası 6 ayda bir kontrole gidilmelidir. Hekim gerek görürse bu süreyi değiştirebilir. Hastanın protez ile uyum sağlaması kontrol periyotları üzerinde etkilidir. Hastanın kemik erimesi gibi rahatsızlıkları sonucunda protez damağa uyum sağlamaz. Böyle durumlarda yenileme gereklidir. 

Hareketli Protezlerin Bakımı ve Kullanımı

Protezler özenli bakım gerektiren ürünlerdir. Uzun süre takılan ve çıkartılmayan protezler ağız içerisinde mantar enfeksiyonunun üremesine neden olur. Bu nedenle belirli süre sonunda çıkartılmalıdır. Kuru ve çok sıcak alanlarda bekletilen ürünlerin şekilleri kayar. Böyle durumlarda ölçüsü değişir ve hastalar kullanamaz. Bu nedenle dinlenme süresi boyunca su dolu bir kap içerisinde bekletilmelidir. Özel temizleyici tabletler hastaların isteklerine bağlı olarak bekleme suyu içerisine atılabilir. Yumuşak diş fırçası ile günde iki defa fırçalanmalıdır.

Mekanik temizliği çok önemlidir. Bu yapılmadığı sürece materyalin rengi değişir ve ağız içerisinde koku yapma riski artar. Ayrıca hareketli protez diş renk değişimine uğramadan kullanılması için düzenli bakım ve temizliğinin yapılması önemlidir. 

Hareketli Proteze Alışma Süreci

Alışma süreci başlarda biraz zor olabilir. Damaklarda protezlerin yaptığı baskı nedeni ile hafif şişmeler ve morarmalar olabilir. Bunun yanı sıra protezler ilk 1 hafta yapıştırıcı kullanılarak alışma süreci daha konforlu hale getirilir. Ancak yapıştırıcı kullanımı uzun süre devam etmemelidir. Protezlerin yapıştırılası kullanım kolaylığı sağladığı için yapıştırıcı tercih edilir. Alışma süresi tamamlanana kadar geceleri de çıkartılmamalıdır. Yeni yapılan hareketli protez çok kısa süre takılmasa bile formunda kaymalar ve şekil bozuklukları olabilir. Bu nedenle gece çıkartılması tavsiye edilmez. Alıştıktan sonra gün içinde ve gece çıkartılabilir. Çıkarttığınız zaman uygun bir kap içerisinde suda bekletmelisiniz. 

Hareketli Protez Kullanım Ömrü

Protezlerin kullanım ömrü ile kesin bir süre vermek mümkün değildir. Hastanın yaşı, kemik erimesinin derecesi, kullanılan protezin markası, ürün kalitesi ve ölçüsüne göre değişiklik gösterir. Bu nedenle tedavi sırasında hekiminize ne kadar kullanabileceğinizi sorabilirsiniz. Ayrıca hareketli protez doğru ve düzenli kullanım süresince ömür boyu kullanılabilir. Damak içerisinde bulunan çene kemiği yaşın ilerlemesi ve kemik rahatsızlıklarının olmasına bağlı olarak şeklinde bozulmalar meydana gelebilir. Böyle durumlarda protezin ölçüsü kayar. Kısa bir süre sonunda kullanılamaz hale gelir.

İnsan sağlığına zarar vermeyen ve tam performans ile kullanılabilecek protezler için kaliteli hizmet veren kurumları seçmelisiniz. Klas diş polikliniğimizde verdiğimiz tedavi hizmetlerimizden faydalanan hastalarımızın hemen hepsi memnundur. 

Hareketli Protez Fiyatları

Kullanılan protezin markası, hekimin tedavi ücretleri, kliniğin bulunduğu adres ve işlem sırasında hastaya özel kullanılan tek kullanımlık aletlerin maliyeti göz önünde bulundurularak fiyat belirlenir. Bu nedenle işlem maliyetleri hakkında detaylı bilgi almadan klinik seçimi yapmanız tavsiye etmiyoruz. Kliniğimizde yaptığımız hareketli protez modellerimiz garantili ve kaliteli ürünlerdir. Hastalarımız yaşadıkları en ufak sorunda kliniğimize gelerek hizmet alabilirler. Hasta güvenliği ve memnuniyeti prensibi ile çalıştığımız için hastalarımızın protez modellerini tam performans ile kullanmalarını sağlıyoruz. Sizlerde akıcı konuşma ve çiğneme fonksiyonu alabilmek için kliniğimize gelerek tedavi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. 
 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım