Klas Diş Kliniği

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Beyaz dişler, hepimizin estetik açısından önem verdiği konulardan biridir. Diş bakımlarının yapılmaması, genetik sebepler, sigara tüketimi gibi sebepler dişlerin renginde zamanla değişime sebep olabilir. Bu durumlarda akla gelen ilk yöntem diş beyazlatmadır.

Diş beyazlatma, profesyonel hekimlerce profesyonel cihazlar kullanılarak yapılan bir işlemdir. Bu işlemi her ne kadar kulaktan dolma bilgilerle ve malzemelerle evde denense de maalesef bu yöntemler bir işinize yaramaz.  Diş hekimlerinin kullandığı beyazlatıcı ürünler profesyonel olduğu için mutlaka bir etki yaratır.

Dişlerin kendi renkleri diş yüzeyine uygulanan karbamit-peroksit veya hidrojen peroksit gibi kimyasallarla dişlerin rengi açılabilir.  Beyazlatmada kullanılan iki yöntem vardır. Bunlar;

Home Bleaching

Ev tipi beyazlatma olarak bilinen bu yöntem şöyle uygulanır;  öncelikle hekiminiz ağızdan alınan ölçülerle şeffaf, yumuşak bir plak hazırlanmaktadır. Daha sonra bu plağa hekim tarafından özel bir sıvı sıkılır. Bu plak kişi tarafın gün içinde 2 ila 4 saat uygulanarak etki etmesi beklenir. 1 hafta süren bu tedavinin sonunda diş renginde belirgin bir beyazlama olur.

Office Bleaching

Yüksek konsantrasyona sahip beyazlatma ajanlarının diş yüzeyine uygulanması ile yapılan bir işlemdir. Yaklaşık 45 dakika veya 1 saat süren bu işlem de hekim tarafından uygulanır. Bu işlemde tek hedef dişlerdir diş etleri veya ağız içine uygulanmaz.  Bu ajanlar dişte bekletilip lazerle devreye alınarak ajanlar aktif edilir ve beyazlama başlar.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım